پروتز چانه دکتر سامی | جراحی و نتایج پروتز چانه

پروتز چانه چیست؟

پروتز چانه یک راه درمانی به منظور زیبایی چانه می باشد که موجب بهبود خصوصیات ظاهری صورت می شود.

پروتز چانه گزینه ی خوبی برای افرادی می باشد که چانه شان با بقیه قسمت های صورت متناسب نمی باشد در حال حاضر این جراحی از جایگاه ویژه ای در میان خانم ها و آقایان برخوردار می باشد، کوچک بودن چانه و نیاز به تغییرات چانه معمولا توسط خود فرد تشخیص داده نمی شود و این وظیفه جراح است که در آنالیز صورت این موضوع را به بیمار تفهیم نماید.

در این جراحی از طریق اضافه کردن پروتز به چانه موجب می شود تا اعضای صورت با یکدیگر هماهنگ شوند همچنین لاغر بودن چانه می تواند سبب تپل دیده شدن گردن شود و بینی فرد نیز بزرگتر از حد اندازه دیده شود، جراحی بزرگ کردن چانه به وسیله پروتز موجب به وجود آمدن هماهنگی و هارمونی در صورت می شود.

افراد مناسب برای پروتز چانه

  • افرادی که چانه آنها عقب رفته می باشد.
  • افرادی که بینی برجسته دارند.
  • اشخاصی که غبغب یا گردن گوشتی دارند.
  • افرادی که می خواهند عمل پروتز چانه انجام دهند باید دارای شرایط زیر باشند:
    • وضعیت دندان های پایین از نظر پوسیدگی مشکلات جدی نداشته باشد
    • بیماری های سیستمیک و زمینه های مشکل ساز جسمی در آنها وجود نداشته باشد
    • چانه آنها در صورت عقب رفتگی، ارتفاع عمودی زیادی نداشته باشد و فقط عقب رفته باشد
    • چانه غیر قرینگی های خیلی شدید نداشته باشد
    • در ارتباط با مشکلات اکلوژن یا جفت و جور بودن دندان ها مشکلات عمده ای نداشته باشد

روش های گوناگون بزرگ کردن چانه

  1. تزریق ژل یا فیلر به چانه که معمولا در مواقعی که اشکالات جزئی است قابل انجام است و معمولا در مطب و با بی حسی موضعی صورت می گیرد. این روش در مواقع مشکلات شدید کمتر انجام می شود. در این روش از موادی مانند اسید هیالورونیک و یا کلسیم هیدروکسی آپاتیت استفاده می شود. تاثیرات آن می تواند تا حدی موقتی هم باشد اگر چه بسته به نوع فیلر می تواند دائمی هم باشد. ولی نکته اساسی آن است که در مواقعی که میزان نیاز به بزرگ کردن بیشتر باشد امکان پذیر نیست و بیشتر برای اصلاحات جزئی استفاده می شود.
  2. گذاشتن پروتز چانه یا ایمپلنت چانه که معمولا در اتاق عمل و با بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی قابل انجام است. و می تواند از طریق برش در خط مرز بین چانه و غبغب یعنی در زیر چانه و از طریق پوست صورت بگیرد یا از طریق داخل دهان این کار انجام گیرد.
  3. جراحی استئوتومی چانه یا ژنیوپلاستی که در این روش در اتاق عمل و معمولا با بیهوشی عمومی صورت می گیرد و از طریق برش هایی در داخل دهان، استخوان چانه به توسط پیچ و پلاک های فلزی در موقعیت مناسب تر قرار داده می شود در این جور مواقع میزان تغییرات چانه محدودیت کمتری دارد مثلا در چانه هایی که عقب هستند ولی ارتفاع عمودی بیشتری دارند و یا چانه هایی که به سمت چپ یا راست کج شده اند امکان اصلاحات بیشتری وجود دارد. در صورت هایی که اگر چه چانه عقب است ولی طول صورت بلند و طول چانه از نظر عمودی ارتفاع زیادی دارد معمولا پروتز و ژل کارایی کمتری دارد و روش ژنیوپلاستی توصیه می گردد. در مواردی که اشکالات چانه با اشکالات کل فک همراه است به طوری که دندان ها در موقعیت نامناسبی از نظر جفت و جور بودن و اکلوژن قرار دارد جراحی های وسیع تر فک پایین و احیانا همراه با جراحی فک بالا ممکن است لازم باشد.

مزایای پروتز چانه

  • متناسب به نظر رسیدن صورت: از مهمترین فواید پروتز چانه متناسب دیده شدن صورت می باشد. همچنین با بزرگ شدن چانه، نیمرخی زیبا در صورت ایجاد می شود.
  • راحت و آسان بودن آن: از دیگر مزیت پروتز چانه این است که به نسبت جراحی های زیبایی دیگر مثل جراحی بینی، بسیار آسان می باشد. اغلب پروتز چانه به طور سرپایی صورت می گیرد و در زمان انجام آن بیمار یا بیهوش می شود و یا بی حسی موضعی دریافت می کند.
  • پروتز می تواند سفارشی باشد: پروتزهای چانه در فرمها و سایزهای گوناگونی وجود دارند و جراح به شما کمک می کند تا پروتزی را که برای صورت شما مناسب است و نتیجه مطلوبی به همراه دارد انتخاب کنید.  اکثر پروتزها سیلیکونی می باشند ولی اگر بیمار تمایلی به شکل و جنس سیلیکونی نداشته باشند، گزینه های دیگری نیز وجود دارد.

معایب پروتز چانه

  • نیاز به بهبود بعد از عمل جراحی: بعد از جراحی امکان وجود درد در قسمت چانه ، کبودی و ورم نیز وجود دارد. همچنین بی حس ماندن چانه نیز (برای مدتی) در میان بیماران رایج می باشد. همچنین تا چندین هفته باید از جویدن آدامس و انجام کارهای شدید خودداری کنند. قسمت زیادی از ورم ها و کبودی ها در چند روز برطرف می شود ولی نتیجه نهایی امکان دارد تا چندین ماه، کاملا مشخص و قابل مشاهده نباشد.
  • امکان دارد فقط پروتز کافی نباشد: تعداد زیادی از بیماران به جای انجام سایر جراحی های زیبایی مثل جراحی بینی، پروتز چانه را انجام می دهند. امکان دارد در بعضی بیماران، فقط پروتز چانه کافی نباشد و ظاهر موردنظر آنها را ایجاد نکند. در این موارد، به بیمار پیشنهاد می شود تا به منظور تناسب بیشتر چهره، همزمان با پروتز چانه از جراحی بینی استفاده کند. لازم به ذکر است هر شخصی نمی تواند کاندید مناسبی برای انجام پروتز چانه باشد.

آیا پروتز چانه دائمی است؟

پروتزهای زیبایی صورت به گونه اختصاصی از مواد جامد و سازگار تولید شده اند و همه آنها به منظور برجسته سازی قسمتی از صورت بکار می روند به همین علت از بین نمی روند و با گذشت زمان با بدن همتراز می شوند پروتز چانه می تواند روشی دائمی به منظور چانه های کوچک و عقب رفته باشد.درکل عمر پروتز چانه و ماندگاری پروتز چانه از عمر خود بیمار بیشتر است.

انواع مدل پروتز بکار برده شده

پروتزهای چانه بر اساس جنس، فرم و کارخانه ای که پروتز را درست می کنند تقسیم بندی می شوند ما سعی می کنیم که از بهترین برندهای آمریکایی استفاده کنیم. در مورد فرم پروتز معمولا در هر فرد خاصی شکل خاصش باید انتخاب شود در مورد جنس پروتز چند نوع جنس برای چانه و یا صورت استفاده می شود که از این انواع جنس ما نوع سیلیکونی را ترجیح می دهیم چون نوع سیلیکونی امتحانش را در سالیان بسیار طولانی پس داده و تجربه ای که در پروتزهای چانه در ارتباط با پروتز سیلیکونی وجود داشته حداقل عوارض تحریکی یا التهابی و یا عفونی را نسبت به بقیه پروتزها داشته است البته تجربه هر جراحی در رابطه با پروتز می تواند متفاوت باشد.

پروتز سیلیکونی از دید دکتر سامی دو حسن دارد، یکی زمان طولانی که شاید بیش از ۵۰ سال است که در جراحی ها استفاده می شوند و دوم این که پروتزهای سیلیکونی در صورتی که باب طبع مریض نباشد یا هر دلیلی وجود داشته باشد که نیاز به خارج کردن پروتز باشد به راحتی می توان آن را خارج نمود و تقریبا وضعیت به همان حالت قبل برگشت می کند.

بهتر کردن برجستگی یا پروجکشن بینی با استفاده از پروتز چانه

جراحی ایمپلنت چانه یا پروتز چانه در کسانی که چانه ی کوچک و عقبی دارند به شرطی که دندان ها وضعیت مناسبی داشته باشند، ارتفاع چانه بیش از اندازه نباشد و غیر قرینگی چانه خیلی شدید نباشد می توان با پروتز چانه برجستگی و پروجکشن چانه را بهتر کرد تاثیری که پروتز چانه در بالانس نمودن نیم رخ صورت دارد این است که پروجکشن بینی را کمتر نشان خواهد داد چرا که بینی در حالتی که چانه عقب تر قرار دارد پروجکت تر و سربالاتر دیده می شود و پشت لب بلندتر حس می گردد.

لیپوساکشن غبغب و ناحیه گردن

لیپوساکشن غبغب و ناحیه گردن یکی از راه هایی است که می تواند در کنار لیفتینگ صورت به چهره کمک کند ولی در بسیاری از مواقع گذاشتن یک ایمپلنت چانه یا پروتز چانه به طور اتوماتیک باعث می شود که غبغب بیمار تا حد زیادی بهبود پیدا کند.

دانستن نکات ضروری بعد از پروتز

در مورد پروتزها باید سعی شود که خصوصا در سال های اول از ضربه و فشار به آنها خودداری شود و دومین نکته ای که باید بیمار در جریان باشد این است که اگر یک روزی بخواهد تزریق بی حسی در ناحیه چانه برای دندانپزشکی انجام دهد و یا بخواهد در صورتش تزریق ژل انجام بدهد به پزشک معالج بگوید که پروتز در آن ناحیه وجود دارد تا دقت کافی در حین تزریق صورت بگیرد که به خود پروتز تزریق وارد نشود که احیانا باعث تحریک واکنش هایی بخواهد بشود.

از طریق آدرس اینستاگرام ما می توانید دیدگاه ها و سوالات خود را مطرح کنید.

کانال اینستاگرام دکتر شاهین فتح سامی - جراح بینی و چانه

Comments

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

ساعت کار مطب روزهای یکشنبه و سه شنبه از ساعت 9 صبح تا 7 عصر می باشد

22725195 - 021
22725171 -021
موبایل : ۰۹۱۲۸۱۷۸۸۹۵ با ما در ارتباط باشید