جراحی پلاستیک چگونه انجام می شود- دکتر سامی

جراحی پلاستیک چیست؟

برخی به خاطر نام جراحی پلاستیک فکر می کنند کسانی که این جراحی را انجام می دهند صورت آنها را مواد ساختگی در بر خواهد گرفت در صورتی که عنوان این جراحی از واژه یونانی پلاستیکوس گرفته شده و به معنای شکل یا قالب می باشد جراحی پلاستیک دراصل باعث می شود فرد ظاهری زیباتر پیدا کند و یا توانایی عملکرد او بالا رود گاهی اوقات بسته به تشخیص پزشک حلق و بینی میزان گستره ی جراحی پلاستیک تغییر می کند و احتمال دارد جراحی شامل تمام صورت، بینی، لب، گوش و گردن شود. جراحی زیبایی یک جزء همیشگی از تخصص حلق و بینی بوده است که شامل دو بخش جراحی بازسازی و آرایشی می شود.

تفاوت جراحی پلاستیک و جراحی زیبایی در چیست؟

جراحی پلاستیک معمولا برای شکل دادن به هر قسمتی از بدن صورت می گیرد، ولی جراحی زیبایی در واقع جراحی پلاستیکی است که در جهت زیبایی، صورت می گیرد.

هر جراحی زیبایی یک جراحی پلاستیک هست ولی هر جراحی پلاستیکی جراحی زیبایی نیست.

مثلا اگر فردی در اثر یک انفجار به صورتش آسیب رسیده باشد و قسمتی از صورت را از دست داده باشد توسط جراحی های مختلفی صورتش بازسازی می شود این یک جراحی پلاستیک است و برای زیبایی انجام نشده و برای رساندن به حالت نسبتا طبیعی صورت مصدوم این جراحی انجام می گیرد و معمولا به آن حد طبیعی هم ممکن است هیچ وقت نرسد.

جراحی پلاستیک چگونه انجام می شود؟

عمل‌های بازسازی پلاستیک باعث ترمیم واصلاح عیوب صورت یا بدن می‌شوند که شامل نواقص در زمان تولد مثل لب شکری و دفرمگی گوش ها، صدمات ضربه مثل گاز گرفتگی سگ یا سوختگی یا مشکلات به وجود آمده بعد از جراحی  سینه زنان می باشند.

عمل‌های آرایشی (زیبایی) به عمل هایی گفته می شود که در آن عضوی از بدن  تغییر پیدا می کند تا با این کار فرد اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند و حس بهتری نسبت به ظاهر خود داشته باشد، جراحی های آرایشی متداول شامل بزرگ کردن یا کوچک کردن سینه‌ها، تغییر فرم بینی و خارج کردن چربی از قسمت هایی خاص از بدن می‌باشند.

تکنیک های جراحی پلاستیک

در اینجا می خواهیم راجع به تکنیک های جراحی پلاستیک تفکیکی را بین دو گروه جراحی برایتان بیان کنیم.

۱- جراحی پلاستیک راینوپلاستی یا سپتورینوپلاستی

جراحی است که معمولا در آن با تغییراتی که روی استراکچر غضروفی بینی داده می شود اصلاحاتی در فرم، زاویه و اندازه بینی صورت می گیرد. دستکاری روی بافت نرم پوست و مخاطات در این جراحی خیلی محدود است و فقط در قسمت پره های بینی برای کوچک کردن بینی محدود می شود.

۲- جراحی پلاستیک ریکانستراکشن های پوست و بافت نرم بینی

جراحی دیگری وجود دارد که در ارتباط با بازسازی یا ریکانستراکشن یا ترمیم پوست صورت می گیرد. پوست و احیانا مابقی بافت های نرم و مخاطات بینی که این نوع جراحی معمولا توسط گرافت های پوستی یا پوستی غضروفی یا فلپ های پوستی صورت می گیرد.

این جراحی معمولا در مواقعی که بیماری در اثر مشکلاتی همچون تروما یا ضربه یا آسیب های خارجی به بینی یا سرطان و یا اسکارهای شدید ناشی از جراحی های کاتاستروفیک یا فاجعه آمیز که بافت نرم و پوست را خراب کرده باشند استفاده می شود.

گرافت در واقع به معنی پوست یا بافتی است که از قسمت دیگری از بدن برداشته می شود و در قسمتی که نیاز باشد گذاشته می شود.

فلپ یعنی قسمتی از بافت یا پوست همراه با اتصالش به قسمتی که ازش برداشته می شود به ناحیه جدید منتقل می شود و بعد از مدتی که در ناحیه جدید پایدار شد و خون رسانی اش را پیدا کرد اتصال قبلی از آن جدا می شود.

این روش های جراحی معمولا در مورد بینی با استفاده از فلپ های پوستی که بیش از همه آنها فلپ پیشانی است انجام می گیرد. این نوع جراحی معمولا با هدف جراحی کاسمتیک یا به اصطلاح جراحی که هدفش زیباسازی بیشتر یک انسان است صورت نمی گیرد بلکه با این هدف صورت می گیرد که انسانی را از یک وضعیت بسیار ناخوشایند به وضعیت قابل قبول برسانند.

خیلی خیلی لازم است بیمارانی که در واقع دچار عوارض جراحی های خیلی بد بینی می شوند به دو گروه تفکیک شوند که این گروه ها عبارتند از:

  • گروهی که نیازمند جراحی های ترمیمی عادی هستند که در آنها پوست آسیب چندانی ندیده است.
  • گروهی که پوست آنقدر آسیب دیده که نیازمند استفاده از گرافت و یا فلپ در آنها وجود دارد.

جراحی سرطان پوست

جراحی سرطان پوست و ترمیم آن یکی از شاخه های جراحی پلاستیک است که بر روی صورت از جمله بینی باید از تکنیک های خاصی استفاده کرد. در این جور مواقع بر خلاف جراحی زیبایی بینی که معمولا روی پوست با یک پوست سالم یا نسبتا سالم طرف هستیم و قرار نیست پوستی آنچنان جایگزین پوست دیگری شود در بینی هایی که دچار سرطان پوست می شوند اکثرا باید قسمت هایی از پوست حتی بافت های عمقی تر را برداشت و معمولا این مقدار باید حاشیه امنی را هم داشته باشد یعنی چند میلی متری از اطراف که حتی سالم هستند برداشته شود تا ریسک عود سرطان از بین برود.

در این جور مواقع چون با کمبود پوست مواجه می شویم باید این پوست از جاهای مختلفی تامین بشود اگر ضایع کوچک باشد می تواند از طریق گرافت یعنی با برداشتن پوست از نقاط دیگر بدن و صورت قسمت هایی را که در معرض دید نیست برداشته می شود و روی آن محل را بپوشانند به این عمل گرافت گویند و در مواردی که وضعیت بزرگتر است از فلپ استفاده می شود.

در فلپ بینی در واقع پوستی به صورت یک آویزه جدا می شود به طوری که ارتباط را با منبع اولیه حفظ می کند و چرخانده می شود آن قسمت بر روی پوست برداشته شده روی بینی یا آن عضوی که سرطانش برداشته شده جای خالی سرطان با آن پر می شود و این ارتباط تا مدتی که بتواند آن پوست در محل جدید ارتباطات خونی و جوش خوردنش را کامل کند حفظ می شود و بعد از مدتی بسته به مورد آن ارتباط قطع می شود و آن ناحیه دوباره ترمیم می شود.

معمولا در این جور مواقع چندین مرحله عمل لازم است و ممکن است هیچ وقت هم به زیبایی حالت نرمال نشود ولی می توان با این اعمال از ناقص شدن فرد جلوگیری کرد.

لینک های مرتبط

درآمد جراح پلاستیک

بهترین جراح بینی تهران

از طریق آدرس اینستاگرام ما می توانید دیدگاه ها و سوالات خود را مطرح کنید.

کانال اینستاگرام دکتر شاهین فتح سامی - جراح بینی و چانه

Comments

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

ساعت کار مطب روزهای یکشنبه و سه شنبه از ساعت 9 صبح تا 7 عصر می باشد

22725195 - 021
22725171 -021
موبایل : ۰۹۱۲۸۱۷۸۸۹۵ با ما در ارتباط باشید