سوالات متداول بیماران


سوالات متداول بیماران جراحی بینی

اغلب بیماران برای جراحی بینی سوالاتی را در ذهن خود دارند که قبل از جراحی بینی از جراح خود می پرسند. دکتر سامی متخصص و جراح گوش و حلق و بینی به برخی از این سوالات بیماران پاسخ داده اند که می توانید آنها را در ذیل مشاهده کنید.

چه بینی هایی نیاز به عمل زیبایی دارند؟

این سوال زیاد توسط بیماران مطرح می شود که “آقای دکتر، آیا بینی من نیاز به عمل دارد؟” کسی که می خواهد یک عمل جراحی زیبایی داشته باشد باید بداند که تصمیم در مورد اینکه به این عمل نیاز دارد یا نه بیشتر از همه به عهده خود اوست و جراح فقط می تواند به وی بگوید که آیا این کار امکان پذیر است یا نه و چقدر از خواسته های وی با عمل جراحی قابل حصول است. چون زیبا نبودن یک بیماری جسمی نیست که جراح بتواند به بیمار دستور بدهد که باید عمل شود البته ممکن است زیبا نبودن بتواند گاهی به طور غیر مستقیم مشکلات روحی برای فرد ایجاد کند.


تا چه سنی می توان اقدام به رینوپلاستی نمود؟

با وجودی که در سنین بالا حتی 60-65 سالگی هم می توان اقدام به جراحی رینوپلاستی نمود اما همانطور که قبلا گفتیم کیفیت پوست درنتیجه عمل جراحی رینوپلاستی تاثیر به سزایی دارد و کیفیت پوست و حتی غضروف ها و استخوان ها با افزایش سن تغییر می کنند و بعبارتی هرچه سن فرد بالاتر باشد نتیجه ای که از عمل می گیرد کمتر است. با افزایش سن و ظاهر شدن علائم پیری در صورت همچون ایجاد چین و چروک های اطراف چشم و پیشانی و اطراف دهان و ایجاد غبغب فاکتور دوم که بقیه چهره فرد باشد تحت تاثیر قرار می گیرد. همان طور که قبلا هم اشاره شد علاوه بر کیفیت پوست فاکتور مهم دیگر در مقدار نتیجه ای که فرد از عمل می گیرد میزان زیبایی بقیه صورت می باشد و معمولا در یک فرد مسن هر دو این فاکتور ها دچار تغییرات منفی می گردد. در افراد مسن جراح باید بیمار را متوجه این موارد نموده و احیانا جراحی های مکمل دیگری چون کشیدن پوست صورت و پیشانی (لیفتینگ) یا اعمال جراحی پلک و یا تزریق چربی و غیره را به بیمار پیشنهاد نماید.


چه فصلی برای عمل بینی مناسب تر است؟

هیچ فصلی در عمل جراحی بینی بر فصل دیگر ارحجیت ندارد هرچند در فصول گرم تحمل پانسمان ها و گچ بینی و نیاز بیشتر به حمام کردن ممکن است مقداری مشکل ایجاد کند ولی در کل در همه فصول انجام رینوپلاستی امکان پذیر است و این شایعات که در زمستان ها عمل بینی پردردسرتر از فصول دیگر است صحت ندارد.


آیا نیاز به عمل جراحی دوم یا روتوش می باشد؟

برطبق آمارهای کتاب های جراحان مشهور امریکایی حدود 10-20 درصد از بیمارانی که تحت رینوپلاستی قرار می گیرند نیاز به جراحی دوم پیدا می کنند. به نظر می رسد این آمار تا حدی اغراق آمیز باشد چرا که من در تجربه خود از سال 78 به بعد در رینوپلاستی حداکثر 1تا 1/5 درصد از بیمارانم نیاز به جراحی ثانویه  یا همان روتوش پیدا کرده اند. البته منظور از روتوش که ذکر می کنم ناموفق بودن جراحی قبلی نمی باشد. بلکه منظور این است که در جراحی اول جراح تمامی مشکلات “قابل حل “را نتوانسته باشد حل کند. و برخی مشکلات جزئی ولی قابل حل باقی مانده باشد. در دست یک جراح خوب به هیچ وجه نباید بینی از چیزی که قبلا بوده بدتر گردد و منظور از این که ممکن است یک عمل جراحی بینی نیاز به روتوش پیدا کند این است که اصلاح قسمتی از اشکالات در جراحی اول شکست بخورد یا کامل نباشد و جراح این کار را در مرحله دوم انجام دهد و نه این که جراحی موجب بدتر شدن بینی بیمار گردد. گاهی این کار برای اصلاح مشکلات تنفسی صورت می گیرد به ندرت پیش می آید که جراح تعمدا اصلاح قسمتی از عمل یک بینی مشکل را به مرحله بعد موکول کند. با این حال اصولا تمایل براین است که تا می توانیم تمام مشکلات بینی چه تنفسی و چه زیبایی را در همان مرحله اول اصلاح کنیم. حتی در موارد اشکالات جزئی هم انجام رتوش نیاز به مدتی صبرکردن دارد و بسته به نوع مشکل حداقل 12 ماه بایدروتوش به تاخیر انداخته شود تا بتوان هم با دقت بیشتر مشکل را تشخیص داده و در رفع آن اقدام کرد و هم بافت های بینی آمادگی لازم برای عمل مجدد را پیدا کنند. به ندرت ممکن است جراح تصمیم بگیرد حتی در هفته های اول اقدام به دستکاری مجدد بینی نماید که این موضوع بسیار نادر است.


آیا عمل جراحی بینی می تواند کمک به اصلاح بقیه اجزای صورت نماید؟

گاهی می توان تغییرات قابل انتظاری پس از عمل بینی در بقیه صورت دید مثلا اگر یک بینی با استخوان های پهن توسط یک جراح ماهر به خوبی و از جای درست باریک شود معمولا گونه ها پرتر شده و چشم ها درشت تر به نظر می رسند. البته اگر این باریک شدن از محل صحیحی نباشد می تواند اثر معکوسی بگذارد در برخی موارد می توان با سربالا کردن بینی تاثیرات بسیار مثبتی در فرم لب های بیمار ایجاد کرد .گاهی می توان با اصلاح صحیح بینی فرم خنده و دیده شدن لثه حین آن را اصلاح نمود.  با وجود این معمولا اگر عامل شدیدا منفی در بقیه صورت وجود داشته باشد بهترین عمل بینی هم نمی تواند زیبایی فوق العاده ای به فرد ببخشد. یکی از اعمال جراحی بسیار موثری که متاسفانه توسط مردم چندان شناخته شده نیست جراحی چانه  است که در اکثر موارد به راحتی و حتی تحت بی حسی موضعی انجام می شود و برای بیمار کم دردسر تر از عمل بینی است ولی گاهی تاثیرش به مراتب بیش از عمل جراحی بینی است چراکه چانه عقب رفته باعث می شود بینی جلو آمده و زیاده از حد سربالا دیده شود و ممکن است اشکالی که فرد گمان می کند در بینی اش است با عمل جراحی چانه خیلی بیشتر اصلاح شود تا با عمل جراحی بینی. گاهی در چانه های به ظاهرمعمولی و نه چندان کوچک نیز با بزرگ ترکردن چانه می توان عمل جراحی بینی زیباتری به بیمار ارائه داد.


آیا تنفس از بینی بعد از عمل رینوپلاستی بدتر می شود؟

گرچه معمولا در عمل جراحی رینوپلاستی بینی کوچکتر می شود ولی در صورتی که جراحی با دقت و با تکینک درست انجام شود این کوچک شدن در مسیر عبور هوا صورت نمی گیرد و تنفس تحت تاثیر قرار نمی گیرد. با این حال به طور معمول 1 تا 3 ماه بعد از عمل ممکن است به علت تورم داخل بینی مقدار کمی گرفتگی بینی وجود داشته باشد که باید پس از آن خوب شود. در غیر این صورت حتما باید برای رفع اشکال اقدام نمود .در بیماران مبتلا به آلرژی بینی گاهی تا یکسال پس از عمل رینوپلاستی آلرژی تشدید می شود و نیاز به مصرف دارو بیشتر می شود ولی بهرحال با مصرف صحیح داروهای ضد آلرژی تنفس باید بهبود یابد. گاهی باقی ماندن انحراف داخل بینی و گاهی بزرگی قبلی شاخک ها و یا جابجا شدن به سمت داخل یا تشدید بزرگی شاخک ها علت این گرفتگی است و به ندرت هم افتادگی غضروف ها عامل این اشکالات تنفسی است که همه آن ها توسط یک جراح خوب به ندرت رخ می دهد و حتی اگر بروز کند به راحتی قابل رفع است. در واقع پس از یک عمل رینوپلاستی خوب تنفس بیمار نسبت به قبل بهتر می شود (البته پس از 1 تا 3 ماه) و یا اینکه تغییری نمی کند و بدتر شدن آن به هیچ وجه طبیعی نیست مگر در موارد آلرژی که آن هم با درمان دارویی برطرف می شود.


آیا با لیزر هم عمل بینی انجام میشود؟

اگر به طور ساده بخواهیم بگوییم لیزر یک شعاع نوری قوی است که می تواند با ایجاد حرارت بافت ها را تبخیر کند و تقریبا مثل یک چاقو عمل کند ضمن اینکه رگ ها را بسوزاند و خونریزی کمتری ایجاد کند. در هرصورت تاکنون در دنیا گزارشی از عمل جراحی رینوپلاستی با لیزر صورت نگرفته به عبارت دیگر هنوز در هیچ کجای دنیا رینوپلاستی با لیزر انجام نشده است و اصولا انجام این کار امکانپذیر نیست و حتی در صورت انجام آن هم فایده ای ندارد. علت وجود این شایعه که بعضی بیماران اظهار می کنند که برخی جراحان بینی را با لیزر عمل می کنند نامشخص است. شاید علت آن کبودی و ورم کمتر ایجاد شده توسط جراح و یا نوع قالب پلاستیکی که به جای گچ استفاده می شود باشد. بهرحال باید بدانید که درعمل رینوپلاستی لیزر جایی ندارد .


محل عمل جراحی بینی باید در کجا باشد؟

امروزه در دنیای پیشرفته تمایل به این وجود دارد که اعمال جراحی سبکی مثل عمل رینوپلاستی و اکثر اعمال زیبایی در مراکز جراحی یا دی کلینیک ها صورت گیرد. که در کشور ما نیز این موضوع صحت دارد. چراکه این کار از نظر هزینه عمل بینی نسبت به بیمارستان های عادی مقرون به صرفه تر است. امکانات و شرایط اتاق عمل و بخش جراحی در مراکز جراحی با بیمارستان های عادی هیچ تفاوتی ندارد. اعمال جراحی سنگینی که ممکن است به بستری شدن طولانی نیاز داشته باشد در مراکز جراحی انجام نمی شوند. به نظر می رسد که هم اکنون اکثر اعمال جراحی زیبایی در مراکز جراحی انجام می شوند و نسبت انجام این اعمال در بیمارستان ها به مراتب کمتر است. متاسفانه هنوز هم شنیده می شود که برخی جراحان عمل جراحی رینوپلاستی را در مطب خود انجام می دهند (که بجز موارد معدود کارهای سرپایی جزئی) انجام این عمل جراحی در مطب کار درستی به نظر نمی رسد.


  عمل جراحی بینی چقدر طول می کشد و مدت بستری شدن چقدر است آیا شب در بیمارستان می مانیم؟

یک عمل جراحی بینی بسته به مشکلات و پیچیدگی آن ممکن است از یا یک ساعت تا سه و نیم ساعت زمان نیاز داشته باشد. البته میزان وسواس و سرعت عمل جراح ونوع تکنیک عمل (باز یا بسته) هم در زمان عمل می تواند تاثیر گذار باشد ولی به طور متوسط یک عمل خوب و دقیق در یک بینی عادی حدود 2 ساعت طول می کشد. ضمنا مدت زمانی نیز صرف مقدمات بیهوشی و ریکاوری (به هوش آمدن کامل) بیمار می شود که با احتساب این زمان ها ممکن است بیمار حتی 6 یا 7 ساعتی را در اتاق عمل بگذراند معمولا پس از خروج از اتاق عمل و انتقال بیمار به بخش حدود 3 تا 6 ساعت نیز بیمار در بخش استراحت می کند و درصورت مناسب بودن حال عمومی در همان روز مرخص شده و به منزل می رود.


آیا پس از عمل در بینی تامپون می گذارید؟

چیزی که بسیاری از بیماران را از عمل بینی می ترساند گذاشتن تامپون داخل بینی است. چرا که متاسفانه نوع تامپونی که بعضی از همکاران برای بیمارانشان می گذارند تجربه بدی را پس از عمل در حین خروج تامپون برای بیمار به جا می گذارد گرچه می توان در بسیاری از بیماران اصلا تامپون نگذاشت ولی من با توجه به فایده محدودی که تامپون نگذاشتن دارد و در مقابل بیمار را در خطر خون ریزی هرچند خفیف ولی از نظر بیمار آزار دهنده قرار می دهد. گاهی تامپون نرم و ملایمی را داخل بینی می گذارم بهرحال دراکثر موارد عمل جراحی بینی حتی بدون تامپون هم بیمار تا 3 یا 4 روز دراثر تورم داخل بینی تنفس چندان راحتی ندارد با توجه به جنس نرم تامپون استفاده شده معمولا خارج کردن تامپون به راحتی و تقریبا بدون درد صورت می گیرد.


آیا شما بینی را گچ می گیرید یا از چیز دیگری استفاده می کنید؟

معمولا پس از عمل جراحی بینی برای محدود کردن تورم و کمک به بی حرکت کردن روی بینی چسب زده می شود و سپس یک قالب پلاستیکی روی آن گذاشته می شود. تنها در موارد نادر که کارهای اندکی روی بینی شده باشد می توان فقط به چسب زدن قناعت کرد. مانند هر عضودیگری از بدن که دچار تورم شود خنک کردن- بی حرکت کردن و بالا قرار دادن اصول ثابتی هستند که التهاب و ورم بینی را کم می کنند. در بینی هم گذاشتن قالب و چسب زدن کمک به بی حرکت کردن عضو می نماید ضمن این که با مکانیسم فشار مانع از تجمع خون و التهاب بین بافتی در بینی می گردد. معمولا قالب حدود یک تا دوهفته روی بینی می ماند و پس از آن نیز بسته به شرایط بینی بیمار بین 1 تا 8 هفته چسب زده می شود که این کار نیز صرفا برای کمک به کمتر کردن التهاب و تورم بینی صورت می گیرد و معمولا نقشی در فرم نهایی بینی ندارد.


چه عواملی در حس بویایی تاثیرگذار هستند؟ 

عوامل زیادی در حس بویایی تاثیرگذار هستند. اولین عامل وضعیت آناتومیک داخلی بینی است یعنی اگر بینی به هر دلیلی انسداد مکانیکی یا انسداد التهابی در حفره های بینی وجود داشته باشد اعصاب بویایی و نقاط حساس گیرنده های بویایی که در قسمت های فوقانی حفره بینی قرار دارند اصولا هوا به آنها نمی رسد که بویایی را حس کنند یا حس نکنند. پس اولین اقدام برای کسی که مشکل بویایی دارد این است که ببینیم آیا انسداد بینی هم دارد یا ندارد.

کسی که به دلیل آلرژی بینی التهابات داخلی بینی ، پولیپ بینی ، انحرافات شدید داخل بینی ، هوای عبوری به داخل بینی اش دچار اختلال است به قسمت های فوقانی بینی نمی رسد بدون این که بویایی اش آسیب دیده باشد دچار اشکال بویایی می شود.


آزمایش های قبل از عمل جرحی بینی چیست؟

حقیقت ماجرا این است که آزمایش روشن واقعی قبل از عمل جراحی بینی وجود ندارد و این بسته به هر فرد باید تصمیم گیری در مورد آزمایش ها صورت بگیرد.

ولی به طور روتین سعی می شود که در ارتباط با اعمال جراحی زیبایی دقت و ملاحظات بیشتری صورت بگیرد که فرد بیماری جسمی مشکل سازی اصولا نداشته باشد به خاطر همین طیف بیشتری از آزمایشات را معمولا جراحانی که اعمال جراحی بینی را انجام می دهند برای مریض ها درخواست می کنند و به خاطر همین من هم پیرو همین موضوع هستم و سعی می کنم تا جای ممکن بررسی های وسواس گونه قبل از عمل در ارتباط با جراحی بینی وجود داشته باشد تا کوچکترین ریسکی برای بیمار ایجاد نشود.


آیا کم خونی مانع عمل بینی می شود یا خیر؟ 

در جراحی بینی فرد باید اصولا یک حدی از سلامتی را داشته باشد. در مورد کم خونی هم همین طور است. در حالتی که فردی می خواهد هر عمل جراحی را انجام دهد باید هموگلوبین از 10 بالاتر باشد طبیعتا در عمل های زیبایی ما ترجیح می دهیم که در رنج نرمال یعنی 12 به بالا باشد.


آیا عمل بینی ارزان ارزشش را دارد؟ 

بستگی دارد به چه دلیل ارزانی وجود داشته باشد. طبیعی است که هر چه جراح تجربه طولانی تری پیدا می کند و متقاضیان بیشتری پیدا می کند و کارش شناخته تر می شود و اعتبار بیشتری پیدا می کند طبیعتا حق العمل بالاتری دارد و هزینه های بیشتری را طلب خواهد کرد و طبیعتا وقت و حوصله و انرژی بیشتری برای بیمارش می تواند بگذارد و از آن طرف بیمارستان و کلینیک هر دو از نظر هزینه در سطوح مختلفی هستند و این هم تاثیرگذار است.

در ارتباط با هزینه شهرهای مختلف از عواملی است که به خاطر اختلاف سطح زندگی شهرهای مختلف طبیعتا در همه هزینه ها تاثیرات خاصی می گذارد ولی آیا با یک لغت می توان گفت هر عمل جراحی بینی ارزان عمل بدی است و هر عمل جراحی گرانی عمل جراحی خوبی است؟ و به مریض تلقین کرد که حتما باید جای گرون عمل کند؟

نه این طور نیست البته درسته که در اکثریت مواقع همین طور است چون جایی که ارزان تر عمل می کنند طبیعتا مقداری از هزینه هایی را که شاید ضروری هم باشد حذف می کنند ولی با این همه این طور نیست که می گوییم هر ارزانی بی ارزش است به دلایل مختلف این ممکنه مثلا در شهرستان پزشکی باشد که به خاطر سطح زندگی پایین تر آن شهرستان هزینه عمل بینی پایین تری بگیرد یا مثلا در کشور آمریکا ممکن است یک عمل جراحی به طور متوسط 5 الی 10 هزار دلار برای بیمار هزینه داشته باشد در حالی که ممکن است از نظر کیفیت به جراحان ایرانی نرسند ولی به هر حال در این قیاس باید فاکتورهای دیگری را در کنارش سنجید.


بینی پولی بیک یا منقاری چیست و چگونه ترمیم می شود؟

بینی پولی بیک یا منقاری بینی است که نوک بینی افتاده باشد و پروجکشن بینی کمتر از بقیه قسمت های بینی داشته باشد. یعنی قسمت غضروفی پشت بینی برجسته تر از قسمت نوک بینی باشد که نوک بینی شبیه نوک طوطی است.

در این مواقع اگر جراح بینی دقت کافی در بازسازی نوک بینی نداشته باشد نوک بینی به تدریج دچار افتادگی نوک بینی می شود و این باعث این عارضه خواهد شد که نوک بینی تخت تر بشود و پایین تر بیاید و به صورت نزدیک تر شود به طوری که از پشت بینی هم به نسبت نزدیک تر به صورت خواهد بود.

 


عمل جراحی تمپانوپلاستی چیست؟

تمپانوپلاستی به معنی جراحی بر روی گوش میانی و پرده گوش هست. اگر در نظر بگیریم که گوش از 3 قسمت گوش خارجی ، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده در محوطه گوش میانی معمولا به علت عفونت های مزمن عوارضی می تواند ایجاد بشود که نیاز به جراحی داشته باشد که این جراحی را به نام عمل جراحی تمپانوپلاستی می نامند.


آیا بیماران پس از عمل زیبایی بینی درد بسیاری را تحمل می کنند؟

جراحی عمل زیبایی بینی یا رینوپلاستی تقریبا جزو جراحی های بدون درد تلقی می شود به عبارتی بعد از عمل جراحی بینی معمولا بینی درد چندانی ندارد و با مسکن های خیلی سبک مانند استامینوفن یا استامینوفن کودئین درد از بین می رود.


جراحی آندوسکوپی سینوس

شاید جراحی آندوسکوپی سینوس به دو دلیل بیش از همه استفاده می شود یکی به دلیل سینوزیت مزمن و دیگری به دلیل پولیپوز بینی است. البته یک دلیل دیگر که بیش از این دو مورد از آندوسکوپی بینی استفاده می شود آندوسکوپی تشخیصی بینی است به این معنا که با آندوسکوپ داخل بینی معاینه می شود که این کار در مطب معمولا صورت می گیرد ولی در زیر بیهوشی هم می شود از این روش برای معاینه بیشتر داخل بینی استفاده کرد.

پولیپوز به معنی بیماری پولیپی که بینی را گرفتار کرده باشد است و معمولا در این موارد ریسک عود هم همیشه وجود دارد.

 


تفاوت رینوپلاستی با عمل بینی چیست ؟ 

عمل بینی هر عملی است که در بینی انجام بشود مثل یک شکستگی بینی تا اصلاح مشکلات پولیپوز بینی و انحراف بینی و غیره.

رینوپلاستی محدود می شود به اعمال جراحی که در بینی به جهت تغییر شکل بینی صورت می گیرد و هدف اصلی آن تغییر دادن شکل بینی است که می تواند همزمان با اصلاحاتی در تیغه بینی باشد که در این صورت به آن سپتورینوپلاستی یا سپتوراینوپلاستی گفته می شود.

اعمالی که با تیغه بینی سروکار ندارند رینوپلاستی گفته می شوند. در عمل جراحی سپتوپلاستی جراحی بینی بر روی تیغه بینی انجام می شود و تغییر ظاهری برای بیمار انجام نمی شود و با اهداف اصلاح بینی و تنفس و یا مسائلی مربوط به علل دیگر می تواند صورت بگیرد.


آیا فیبروز بینی به خودی خود چیز غیرعادی هست که باعث بشود که عمل جراحی دوم برای بینی صورت بگیرد؟ 

اصولا در هر بافتی که برش صورت بگیرد ایجاد فیبروز یکی از مکانیزم های ترمیم بافت است که چیز غیرعادی نیست ولی در صورتیکه بینی به شکل نادرستی اصلاح بشود این حجم فیبروز فضاهای خالی ایجاد شده بین پوست و بافت عمقی را پر می کند و خود این مورد معظلی برای بینی خواهد بود که باید با روش های خاصی در این مورد اقدام کرد.

البته خود فیبروز می تواند به علت استعداد پوست بیمار هم در قسمت هایی از بینی صورت بگیرد که معمولا در این جور مواقع از آمپول کورتون برای اصلاحش استفاده می شود.

 


آیا جراحی بینی برای مبتلایان به سینوزیت منعی دارد؟

سینوزیت به این معنی که بیمار مشکلی در سینوسش داشته باشد می تواند علل متعددی داشته باشد که در بعضی از مواقع با عمل جراحی بینی که همزمان با آن انحراف های تیغه بینی هم اصلاح می شود می تواند مفید واقع شود. ( انحراف تیغه بینی و سینوزیت )

ولی در برخی موارد مثلا علل آلرژیک موجبش بوده باشد طبیعتا تاثیری روی آن نمی گذارد و بعضی مواقع که اصولا ناهنجاری های آناتومیکی که نیاز به جراحی آندوسکوپی سینوس دارند در این جور مواقع هم عمل جراحی زیبایی بینی و انحراف بینی تاثیری روی بهبود سینوزیت نمی گذارد.

به طور خلاصه کسی که قرار است جراحی بینی انجام بدهد به هر شکلی باید از نظر سینوزیت در یک حدی استیبل بوده باشد که ایجاد عفونت پس از جراحی بینی شانسش کمتر باشد و معمولا در این جور مواقع ما درمان هایی را قبل از عمل بینی توصیه می کنیم.


دلایل ایجاد برجستگی پیشانی 

پیشلنی یک فرد می تواند به علل مختلفی برجسته تر باشد که به آن پیشانی برجسته یا پیشانی ناندرتال گویند. معمولا در این افراد سینوس های پیشانی بزرگ تر هستند.

گاهی اوقات علت برجسته بودن پیشانی خود پیشانی نیست و علتش فرورفتگی پشت بینی است که در این جور مواقع با اصلاح پشت بینی برجستگی پیشانی هم اصلاح می شود. برجستگی پیشانی معمولا نمای مردانه تری به چهره می دهد و صورت را خشن تر می کند جراحی های خاصی در ارتباط با آن وجود دارد گاهی اوقات ارزش چندانی ندارد و باید به عنوان یک خصیصه طبیعی در مورد فرد به آن نگاه کرد.

البته علل دیگری هم در برجسته بودن پیشانی از جمله سینوزیت های مزمن و یا بافت های نرم پیشانی که هر کدام راه های درمانی خاص خودش را دارد.

 


آیا کندن موی داخل بینی ضرر دارد؟

صد در صد ضرر دارد. همان طور که می دانید داخل بینی میکروب های بسیار زیادی وجود دارد و عروق بینی یعنی وریدها و رگ های داخل بینی ارتباطات زیادی با عروق چشم ها و عروق مغز دارند.

پس هر نوع عفونتی که در داخل بینی بخواهد ایجاد بشود می تواند بالقوه برای چشم ها و مغز مسائلی را ایجاد کند هر چند خیلی شایع نیست و به عبارتی بسیار نادر است.

پس کندن موها که باعث تروما ( در علم پزشکی به هر نوع ضربه ، شوک و آسیب های وارده بر بدن Trauma گفته می شود ) و آسیب بافت پوششی داخل بینی می شود می تواند استعداد عفونت کردن مخاط داخل بینی را ایجاد کند و این عفونت پوستی در ناحیه داخل بینی می تواند خطراتی به همراه داشته باشد و توصیه می شود که برای کم کردن موهای داخل بینی از وسایلی که بدون آزار موهای داخل بینی را کوتاه می کند استفاده بشود.


رینوفیما چیست ؟ 

رینوفیما بینی در واقع لایه های پوست بینی خصوصا در مردان مسن می تواند دچار بیماری رینوفیما بشود به این صورت که غدد سباسه یا همان چربی سطح پوست به طرز غیرعادی رشد بکند و نمای بسیار ناخوشایندی را به بینی بدهد. معمولا در این جور مواقع با روش های مختلفی پوست سطحی بینی برداشته می شود تا مجددا پوست جدیدی روی آن رشد کند. معمولا این روش می تواند با برداشتن ساده با ابزار جراحی باشد و یا استفاده از روش های پیچیده تر مثل لیزر و کوتر جراحی .


سوزاندن رگ های بینی ، روش و عوارض

سوزاندن رگ های بینی در مواردی که خونریزی بینی وجود دارد و یک رگ مشخص و واضح دیده می شود که باعث خونریزی مداوم می شود یکی از روش هایی است که می تواند جلوی خونریزی را بگیرد البته این روش ملاحضات خیلی زیادی دارد ضمن این که می تواند عوارض خاصی را هم به دنبال داشته باشد و باید در مورد انجام آن حتما دقت کافی صورت بگیرد که بیمار را دچار عارضه از جمله عارضه پرفوراسیون تیغه بینی یا همان سوراخ شدن تیغه بینی نکند.


آیا وزن مناسب نباشد جراحی زیبایی صورت نمی گیرد؟

در این زمینه مطلب خاصی در منابع ذکر نشده ولی طبیعتا اگر به طور بیمارگونه ای فردی چاق یا فردی لاغر باشد می تواند در عمل های زیبایی برای بیمار ریسک هایی را داشته باشد بنابراین در چنین مواردی باید آن زمینه ای که باعث چاقی یا لاغری بیمارگونه شده حل بشود و بعد از آن در رابطه با کارهای زیبایی اقداماتی صورت بگیرد. ولی اگر وزن بالا و وزن پایین به علت بیماری نباشد فرد مشکلی برای جراحی های زیبایی ندارد.


اگمنتیشن بینی چیست؟

اگمنتیشن یا تقویت یا بزرگ کردن ، یعنی در قسمت هایی از بینی که به دلیل کوچک تر شدن استراکچر و بافت های غضروفی استخوانی بینی ، فرم بینی از دست رفته با استفاده از غضروف هایی که از خود بینی یا گوش یا دنده بدست آمده استراکچر غضروفی را بزرگتر می کنیم.

 

ساعت کار مطب روزهای یکشنبه و سه شنبه از ساعت 9 صبح تا 7 عصر می باشد

22725195 - 021
22725171 -021
موبایل : ۰۹۱۲۸۱۷۸۸۹۵ با ما در ارتباط باشید